Milas Halısı Yıkama

Milas Halısı Yıkama , Milas Halısı Nasıl Yıkanır? , Milas Halısı Nedir sorularına cevap bulabileceğiniz Milas Halı Yıkama sayfasına hoşgeldiniz.

Milas Halısı Nedir?

Kökeni 1261 tarihinde bölgenin fethedilmesinden sonra Türkmenlerin bölgeye gelişine dayanan, Muğla Milas ilçesinde kökboyası ile boyanmış yün ipliklerle el dokuma tezgâhlarda dokunmuş, "Ada Milas, Patlıcanlı, Cıngıllı Cafer, Gemisuyu, Elikoynunda" adları verilen geleneksel motiflere sahip iplik ve boya yapısı hassas halılardır. Milas Halısı Yıkama işlemleriniz için Güven Halı Yıkama!


Milas Halısı Yıkama

Her halı kendi iplik yapısına, boya yapısına ve dokuma tekniğine göre farklı teknikler uygulanmak suretiyle yıkanır. Cins tespiti halının hangi teknikle yıkanacağının belirlenmesi açısından önemlidir ve bu tespit sırasında Milas Halısı olarak tespit edilmiş halı aşağıdaki kurallar çerçevesinde yıkanır.

Milas Halısı Yıkama işleminde, yıkama suyu sıcaklığı 18°C üzerinde olmamalıdır. Milas halıları, kökboyası ile boyanmış yün ipliklerle dokunmuş halılara zarar vermediği test edilmiş özel şampuanlarla yıkanmalıdır. Milas Halısı, tüylerinin yolunmasının ve yıpranmasının önüne geçmek için yumuşak fırçalar kullanarak yıkanmalıdır. Etkili kimyasalların kullanılması, Milas halılarının zarar görmesine sebep olacağından, lekelere müdahale için kullanılacak ürünler özenle seçilmeli, leke çıkarma işlemi dikkatle yapılmalıdır. Durulama işlemi çok iyi yapılmalı, kimyasal kalıntısı içeren halı, asla direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Ayrıca Milas Halısı Yıkama sırasında uzun süre ıslak kalmamalı yıkama işlemi ivedilikle bitirildikten sonra derhal sıkma işlemi yapılmalı ve halı askıya alınmalıdır.


Not: Bu bölümde yıkama aşaması anlatılmaktadır. Tüm aşamalar için Halı Yıkama Aşamaları bölümüne bakınız.

Web Tasarım, Web Yazılım, Web Hosting